Skal du flytte og bruge et flyttefirma (og det skal du helt sikkert på et tidspunkt) så er det som regel de største genstande, der giver de største problemer. Har man én gang prøvet at flytte en 64” skærm fra hjemmebiografen, så gør man det aldrig mere. Udover at ødelægge ryggen, så er der også stor risiko for, at skærmen bliver ridset eller måske ligefrem ødelagt. Mange amatører har i tidens løb ødelagt for rigtig mange penge under en flytning.

Find et professionelt flyttefirma

Løsningen ligger selvfølgelig lige for – find et professionelt flyttefirma med forsikringen i orden, så kan du få flyttet din hjemmebiograf helt sikkert. Nu til dags er det blevet normalt at bestille kompetente flyttefirmaer. Årsagen er, at vi synes flytning er problematisk at gøre selv og også at vi i dag har fået samlet mange flere sager i forhold til tidligere. Det er uden tvivl en tendens vi kan følge fortæller Flemming Vestergaard, formand for Dansk Møbeltransport Forening. Nu til dags er der utrolig mange flyttefirmaer i Danmark om buddet og det er alment kendt, at der er nogle firmaer, der ikke har det fedeste ry. Der har været flere historier i medierne om personer, der har fået beskadiget deres flyttelæs ved en flytning eller har fået holdt deres ejendele tilbage grundet uoverensstemmelser.

Varierede priser for en flytning

Priserne hos flytteforretninger for en flytning varierer uforholdsmæssigt meget. For et par år siden iværksatte Forbrugerstyrelsen et prischeck blandt flyttemænd. Flyttejobbet vedrørte flytning af en 3-værelses lejlighed med indbo samt 35 flyttekasser. Flytningen var på 15 kilometer og flyttefirmaerne skulle være i besiddelse af en gyldig flytteansvarsforsikring. 50 flyttemænd blev kontaktet og der kom 31 tilbud retur. Priserne varierede fra 2.000,- kr til 7.000,- kr for eksakt den samme flytning. Det kan således blive en kostbar fornøjelse at flytte, dersom man ikke ser sig grundigt omkring.

Man skal dog samtidig huske på, at det ikke udelukkende handler om pris men også om man har tiltro til flyttefirmaet, om lån af flyttekasser er inkluderet, om forsikring er opdateret mv. Den store difference i priserne dækker også over, at der forskel på flytteforretningerne. Nogle flyttefirmaer har specialiseret på større flytteopgaver og virksomhedsflytninger, og andre er med lastvogne og flyttefolk til små jobs, og de vil oftest også være de billigste. I forhold til flytteforsikringen skal man være klar over, at den ikke dækker, hvis skaden er hændt fordi tingene er pakket urigtigt. Spejle skal eksempelvis være pakket ekstra omhyggeligt.

På denne måde flytter du enklest muligt:

 • Bestil en flyttemand (evt. på Flytte-tilbud.dk).
 • Hent en flyttemappe på postkontoret.
 • Hent eller få leveret et passende antal flyttekasser.
 • Notér udenpå flyttekasserne, hvad de indeholder (evt. med labels).
 • Bruger du avispapir til pakningen, skal du rense tryksværte af bagefter.
 • Ryd op i dine ting og giv alt overskydende til genbrugsbutikker eller familie.
 • Aflever lånte ting.
 • Husk hvad der er gemt på loft, i kælder, i udhus osv.
 • Bestil evt. blikkenslager til demontering af hårde hvidevarer.
 • Gem penge, kreditkort og andre værdigenstande et skjult sted.
 • Pak evt. toiletartikler, sengetøj, mad etc. separat da du hurtigt kan få brug for det i din nye lejlighed.
 • Find alle nøgler til boligen; hoveddør, kælder, loftdør, alarmer osv.

One comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *