Køb og salg af boligen er ofte en af de største økonomiske beslutninger for privatpersoner. Det kan give en fin økonomisk gevinst at lægge en indsats i at klargøre boligen, vælge den bedste ejendomsmægler og fra starten sætte den rigtige pris på boligen.

Klargør boligen

Først er det vigtigt at gøre boligen klar. Og det skal gøres inden du får besøg af ejendomsmægleren. Jo mere mægleren tror på din bolig, jo mere arbejder han for en bedre pris for den.  Du skal naturligvis gøre boligen ren og sørge for, at der er ryddet og pænt i alle boligens rum. Du skal også se kritisk på din indretning – en simpel indretning uden for meget pynt egner sig bedst. En potentiel køber skal nemt kunne visualisere sine gene drømme i din bolig, og derfor skal der ikke være for meget tingel-tangel eller for mange møbler.

Slå et smut i det lokale havecenter og hent friske blomster og grønne planter til boligen. Sørg for at få fixet knirkende døre, dryppende vandhaner, og få spartlet de små huller i væggen og fug revnerne. Hvis du har mange/store gulvtæpper ovenpå trægulv, kan du overveje at fjerne dem.  Hvis du har adgang til en trappeopgang kan du sætte en plante ud, og sæt 1-2 par sko ud også, så kan du vise at området er med til boligen.

Træk gardiner fra og persienner op – det gælder om at få ly sind i boligen. Prøv at gå efter, at invitere ejendomsmæglere/købere på dage med sol.

Til sidst bør du sørge for en pæn og ryddet indkørslen/indgang til boligen, sørg for at rydde op i haven, fjern/flyt trampolinen og slå græsset. Fjern det værste ukrudt så det hele står pænt.

Vælg bedste ejendomsmægler

Boligen er klar, nu skal du finde den rigtige ejendomsmægler til, at vurdere din bolig. Gå efter lokale ejendomsmæglere med gode kundeanmeldelser. Vi anbefaler bedstemægler.dk til nemt at invitere 3 lokale ejendomsmæglere til at vurdere din bolig.

Fra første kontakt skal du lægge mærke til hvor hurtig ejendomsmægleren responderer – ofte vil han/hun udvise samme ildhu overfor potentielle købere.  Du bør sikre dig, at ejendomsmægleren har erfaring med at sælge din type bolig (villa, rækkehus, lejlighed, sommerhus), og han/hun har fornuftige kundeanmeldelser på boligsiden. I samtalen bør du også spørge ind til lokalkendskab – om de har styr på de nærmeste skoler, børneinstitutioner og handle-og fritidsmuligheder. Til sidst kommer boligvurderingen, som du bør sammenholde med salæret.

Sæt boligprisen rigtigt

Når nu du har fået 3 vurderinger af din bolig, bør du sammenholde med din egen research; gå på boligsiden og tjek m2-priser i dit område. Der kan være store forskelle, også indenfor samme postnr. I et område som Frederiksberg er der ikke langt fra socialt boligbyggeri til endog meget dyre liebhaver kvarterer – fra det billigere Flintholm og Nimbusparken til det dyre Femte Juni plads, hvor m2 priserne går helt op til 50.000kr/m2. Her er der vigtigt at du vælger en lokalkendt Frederiksberg ejendomsmægler.

Startprisen kan afgørende for det efterfølgende forløb med at få solgt boligen – undgå at sætte den for højt så du skræmmer køberne væk, selvom det kan være fristende. Men den skal heller ikke være for lav – så bliver det for nemt for ejendomsmægleren. Hvis du har en bolig, der må forventes at være mange købere til, kan du overveje, at gå ud med en pris i den lavere ende, for at få flere købere i spil, og så sælge boligen i en budrunde. Det kan være en god måde at få solgt boligen hurtigt og til den bedste pris.

One comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *